بین المللی

برای حصول توافق باید تفاوت دولت ترامپ و بایدن نشان داده شود

خبرمهم: حسین امیرعبداللهیان گفت بازگشت به توافق هسته ای ۲۰۱۵ با بازگشت ما به فعالیت های اقتصادی بین المللی مرتبط است.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، وزیر خارجه کشورمان در نشست داوس با بیان اینکه برای دستیابی به توافق هسته ای قوی و پایدار جدی هستیم و درهای دیپلماسی را باز نگه می داریم گفت: اخیراً ابتکار جدیدی برای احیای توافق هسته‌ای مطرح کرده‌ایم و بایدن باید سیاست فشار حداکثری را متوقف کند چراکه برنامه هسته‌ای ما صلح‌آمیز است.

حسین امیرعبداللهیان همچنین گفت که بازگشت به توافق هسته ای ۲۰۱۵ با بازگشت ما به فعالیت های اقتصادی بین المللی مرتبط است و هنوز به جایی نرسیده ایم که بتوانیم به طرف آمریکایی اعتماد کنیم و متقاعد نشده ایم که رفتارش تغییر کرده است.؛ تفاوت دولت بایدن و ترامپ باید نشان داده شود اما سیاست فشار حداکثری همچنان وجود دارد.

حالا پس از گذشت هفت دور از مذاکرات لغو تحریم‌ها، دور هشتم گفتگو‌ها از بیست اسفند تاکنون نزدیک به سه ماهی می‌شود که مذاکرات لغو تحریم‌ها به میزبانی اتریش بر سر برخی مسائل باقی مانده تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.

درحالی که طرف‌های مذاکرات عنوان می‌کنند متن توافق آماده شده و امضای آن منتظر تصمیم سیاسی طرف ایرانی و آمریکایی است به گفته مسئولین مرتبط با پرونده مذاکرات کشورمان و کشور‌های ۱+۴، اعلام توافق تنها منوط به اخذ تضمین‌های لازم از آمریکا در جهت انتفاع اقتصادی مردم ایران است.

اخیرا استفنی القاق رییس هیات انگلیس در مذاکرات وین بر اهمیت جمع‌بندی سریع‌تر گفت‌وگوهایی که با محور رفع تحریم‌ها جریان دارد، تاکید کرده و با انتشار پیامی در توئیتر اعلام کرده که با ” فیلیپه اره‌را” مذاکره کننده ارشد فرانسه درباره ایران و برجام دیدار و گفت‌وگو کرده است.

وی مدعی شد ، پیش‌نویس توافقی که مارس گذشته در وین حاصل شد «اکنون می‌تواند امضاء شود»

از سویی دیگر نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در نشست دیروز استماع کمیته روابط خارجی مجلس سنای این کشور به شکست سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران اذعان کرد.

سیاست فشار حداکثری راهبردی بود که ترامپ می خواست با خروج آمریکا از برجام،  بر ایران با هدف دستیابی به توافقی جدید و گسترده‌تر از موضوع هسته‌ای با مجموعه اقداماتی تنبیهی شامل تحریم ها اعمال کند.

راب مالی اما گفته آمریکا می تواند با پیشنهاد کاهش «محدود» تحریم‌ ها به تهران توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ را نجات داده و توافق گسترده‌ تری را نیز ایجاد کند.

گفتنی است، قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت‌ وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.

از نظر ایران مذاکرات به مرحله‌ای رسیده که گره‌ آن تنها با پایبندی طرف خاطی به راهکارهای منطقی و اصولی ایران باز می‌شود.

علی شمخانی دبیر شورای امنیت ملی در این باره نوشته که آمریکا با بدعهدی و اروپا با بی‌عملی، فرصت بهره‌مندی از حسن‌نیت اثبات شده ایران را به نابودی کشاندند. اگر اراده‌ای برای بازگشت دارند، ما آماده‌ایم و توافق در دسترس است.

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا